Auto dijagnostika

Skoro svako vozilo danas ima ugrađen neki elektronski sistem koji omogučava vrlo lako  kompjutersko pronalaženje greške ili kvara na automobilu. Prilikom nastanka kvara elektronski sistem pamti informaciju kao grešku (pali vam se kontrola na instrument tabli). Povezivanjem vašeg automobila na dijagnostički uređaj, naš serviser će imati točnu informaciju o kvaru. Dijagnostički  uređaj omogućava čitanje memorijskih grešaka i osnovna podešavanja na sistemima za ubrizgavanje i paljenje kod svih benzinskih i dizel motora, instrument  tablama, klima uređajima, automatskim mjenjačima, ABS sistemu, zračnim jastucima i ostalim elektronskim uređajima. Omogućene su i druge funkcije kao što su prilagođavanje  novo ugrađenih dijelova na Vaše vozilo te skidanje  servisnih intervala  za sva  vozila koja  posjeduju tu servisnu napomenu.

  • Da bi Vaše vozilo vjerno i dugo služilo morate mu ponekad napraviti “EKG”  (PREKONTROLIRATI  ISPRAVNOST ELEKTRONIČKIH SISTEMA U SVOM VOZILU)
  • U našem servisu opremljeni smo svim potrebnim instrumentima i uređajima za dijagnosticiranje i otklanjanje neispravnosti vozila.
  • Za dijagnosticiranje pouzdanosti i ispravnosti svih elektroničkih  sistema :ABS ZRAČNI JASTUK ,  KLIMA UREĐAJ, ELEKTRONIKA MOTORA I DR. u vašem vozilu  koristimo vrhunske dijagnostičke uređaje :
  •  BRAIN-BEE ST 6000  te vrlo snažan  BOSCH KTS 650
  • POMOĆU NJIH  MOŽEMO ODRADITI DIJAGNOSTIKU GOTOVO SVIH ELEKTRONIČKIH SISTEMA NA SVIM
  • EURO-AZIJSKIM MODELIMA VOZILA.Posjedujemo  originalne priključke za spajanje testera na vozila.

Autoservis Putarek by Dragan Valjak.